Norr om Sverige

Norr om Sverige

.-.-.-.JUST NU: Start för stopp på mitten.-.-.-.

Allt började en väldigt tidig onsdag senvintern 85'
Sedan dess har mycket hänt... men allt det där har ni hört förut. Man får filtrera lite i historien och ta med de delar som känns viktiga. Nu, efter 5,5 år i syd, går släp och tankar istället norrut, med ett stopp på mitten.

Förord

MittenPosted by Fredrik 07 Feb, 2012 15:48

Nej, jag befinner mig inte norr om Sverige. Jag är inte ens halvvägs dit mätt i meter, med utgångspunkt från Smygehuk och med sikte mot Treriksröset (Allt är inte relativt, och "halvvägs" när det gäller avstånd är ett exempel). Anledningen till titeln är dock att målet handlar om en start på karriären långt upp i norr, bortom studentlivets stress och brist på tillgångar, med norrsken och två månaders härlig sammanhållen total solfrånvaro om året. Vargar, örnar och säkert något lodjur befinner sig där uppe, tillsammans med olika typer av valar och björnar.

Det lär vara stressigt att se till att tillgångarna strömmar in, och norrskenet kräver en hyffsat klar himmel när sanningen är den att antalet dagar med klar himmel ligger någonstans runt 160 st /år, och de exotiska djuren lär passa sig ordentligt noga för att komma i närheten av de 65000 människor som bor i området. Myggen lär inte ha några problem att visa sig dock. Men mörkt lär det vara, om än inte så kallt som man kan tro. Fikarumsslentrianen "Vi hade 17 grader minus på baksidan imorse" lär inte ens yttras där uppe (ynka -18 är rekordet tydligen).

Jag gillar't.

Hur det går, om vi ens kommer dit, det får vi se vartefter. Jobbsökandet har just börjat och mellanlandningen med. Det kan bli en lång mellanlandning här i öst, inte ens halvvägs, men om det går som jag vill stannar vi inte mer än ett halvår.

  • Comments(0)//norromsverige.klasqvist.se/#post1